در این پایان نامه میخواهیم بعد از ترانسفورماتور قدرت و پل یکسوساز با بهره گیری از یک مبدل باک(Buck converter) کنترل شده با مد لغزشی برای کاهش هارمونیکهای ورودی به سیمپیچ تحریک کاربرد دارد، بهره گیری کنیم.
روش کنترل مد لغزشی یکی از مهمترین روشهای کنترل غیرخطی میباشد که از مشخصههای بارز آن عدم حساسیت به تغییر پارامترها و دفع کامل اغتشاش و مقابله با عدم قطعیت می باشد. این کنترلکننده آغاز سیستم را از حالت اولیه با بهره گیری از قانون رسیدن به سطح تعریف شده لغزش که از پایداری مجانبی لیاپانوف برخوردار می باشد، رسانده و سپس با بهره گیری از قانون لغزشی آن را به حالت تعادل میرساند.
مطالعات نشان میدهد ریپل ولتاژ DC ورودی به سیمپیچ تحریک میتواند اثرات نامطلوبی بر خروجی و شفت ژنراتور سنکرون برجای گذارد. از طرفی روشهای کنترل غیرخطی مثل روش کنترل لغزشی توانایی بالایی در تثبت و تنظیم ولتاژهای خروجی مبدلهای DC/DC دارند اما با این تفاصیل باز هم ولتاژ خروجی دارای اعوجاجاتی می باشد. فرضیه پژوهش این می باشد با بهره گیری از مد لغزشی در مبدل باک، هارمونیکهای ولتاژ خروجی مبدل را به حداقل برسانیم. در انتها با بهره گیری از نرمافزار قدرتمند MATLAB/ SIMULINK کار شبیهسازی کل و قسمت مربوط به فیلترینگ صورت خواهد گرفت.
1-2- پیشینه و سوابق:
وظیفه اصلی سیستم تحریک تأمین جریان تحریک ماشین سنکرون می باشد به علاوه با کنترل ولتاژ تحریک وظیفه کنترل و حفاظت یک سیستم قدرت را بر عهده دارد.]1[ برای تحریک ماشینهای سنکرون روشهای مختلفی هست، این روشها با پیشرفت تکنولوژی و گذشت زمان یکی پس از دیگری ابداع شده و بعضی از این روشها دارای معایبی بوده که باعث شده می باشد به فکر تغییر سیستم و اصلاح وارتقاء آنها بیفتیم]2[ سیستم تحریک با تغییر جریان dc سیمپیچ تحریک واقع بر روی رتور نیروی محرکه تولید شده ژنراتور را کنترل می کند تغییر بار نیروی محرکه ژنراتور نه تنها ولتاژ خرجی تنظیم می گردد بلکه ضریب قدرت و دامنه جریان نیز کنترل می گردد. مرجع]3[ در ارتباط با انواع روشهای تحریک من جمله روش تحریک استاتیک که در این مقاله مورد مطالعه قرار خواهد گرفت صحبت شده می باشد. در طراحی صورت گرفته در این پایان نامه میخواهیم از یک مبدل DC/DC باک برای تغذیه سیمپیچ تحریک بهره گیری کنیم. مبدلDC/D مبدلی می باشد که جریان DC hc یک منبع را به سطح ولتاژی دیگر تبدیل می کند و ولتاژ خروجی میتواند از ولتاژ ورودی بیشتر یا کمتر باشد. مبدل باک (Buck converter) نوعی مبدل DC-DC کاهنده می باشد. روش کنترلی مورد بهره گیری در این پایاننامه برای مبدل باک روش کنترل لغزشی میباشد.
در مرجع ]4[ از روش کنترل PID بهره گیری شده که سیستم در این حالت دارای سرعت پاسخ بالا هستند و میتوانند اضافه جهش را نیز کاهش دهند. اما بعد از معرفی کنترل لغزشی در سال 1977 توسط یوتکین، بهره گیری از این نوع کنترلرها به خاطر خصوصیات زیادی که داشتن در الکترونیک قدرت روز به روز بیشتر میگردید به طوری که در سال 1991 برای اولینبار از این نوع کنترلرها در مبدلهای باک (Buck converter) توسط اسلوتین بهره گیری گردید. ]5[
دیگر پایان نامه های رشته مهندسی برق که در سایت فوق می توانید دانلود کنید :
پایان نامه کارشناسی ارشد برق الکترونیک: طراحی گیرنده اولتراواید بند با مدولاسیون پ.پ.ام براساس کورلیتور دیجیتال
دانلود متن کامل سمینار برق کنترل: کنترل هوشمند ترافیک شهری با بهره گیری از کنترل فازی
“پایان نامه” برق مخابرات: دسته بندی بافت بر مبنای تبدیلات موجک
سمینار برق الکترونیک: مطالعه روش های تشخیص هویت با بهره گیری از تصاویر عنبیه
پایان نامه کارشناسی ارشد برق مخابرات: کاربرد فیلترهای SAW در مخابرات موبایل و ماهواره
پایان نامه کارشناسی ارشد برق مخابرات: واکاوی و شبیه سازی تقویت کننده یک طبقه مایکروویوی سیگنال کوچک
سمینار برق قدرت: مدل های پدیده کرونا در خطوط انتقال و نحوه ارزیابی تلفات آن
پایان نامه کارشناسی ارشد برق قدرت: ارزیابی قابلیت اطمینان تولید در سیستم های تجدید ساختار یافته صنعت برق
پایان نامه ارشد برق الکترونیک: شبکه های نوری (پژوهش و مطالعه سوییچ های نوری)
دانلود “سمینار” مهندسی برق مخابرات: محفظه محافظ آنتن رادار
پایان نامه کارشناسی ارشد برق الکترونیک: کاربرد شبکه های عصبی در پنهان شکنی تصاویر
سمینار برق قدرت: مطالعه تاثیر اتوماسیون شبکه توزیع بر بهبود قابلیت اطمینان
پایان نامه کارشناسی ارشد برق کنترل: طراحی کنترل کننده های هوشمند PID برای سیستم چند متغیره غیرخطی
“پایان نامه” برق الکترونیک: مبدل آنالوگ به دیجیتال با ساختار FOLDING AND INTERPOLATING
متن کامل سمینار برق قدرت: قیمت گذاری توان راکتیو در محیط تجدید ساختار شده
متن کامل سمینار برق قدرت: جایابی سکسیونرها به مقصود کاهش تلفات و مدل سازی بار فیدرها
پایان نامه مهندسی برق مخابرات: تعیین مشخصه ها و مدل سازی کانال UWB در داخل ساختمان
پایان نامه کارشناسی ارشد برق کنترل: شناسایی روی خط سیستم های چند متغیره با بهره گیری از روش زیرفضا